Video

Efterfrågan på video stiger starkt inom content marketing sedan fördelarna har dokumenterats i ett flertal olika studier. Bland annat Adobe visar i sin Social Intelligence Report att video är bra på att locka till sig engagemang på sociala medier, och kurvan visar dessutom på en ökning på 25% när man jämför Q1 2014 med samma period året före.

Anledningarna till rörlig bilds popularitet är flera. Video kan genom storytelling ge konsumenten en känsla för varumärket på bara några sekunder, budskap förmedlas snabbare och enklare än genom text, och exempelvis internutbildningar av personal kan få en mer tilltalande inramning. Videokommunikation är även ett av de mest effektiva sätten att nå och kommunicera med yngre målgrupper, de så kallade Millenials.

Storytelling som lämnar avtryck – med video.

De här fördelarna har Content Innovation sett resultatet av när vi har utvecklat videokoncept till bland annat Clas Ohlson, Electrolux, Tradera och Bravida. Med rätt utformning och innehållsstrategi kan rörlig bild lösa kommunikationsbehov både internt och externt. Hör av dig till Daniel Sjöholm så berättar vi mer om möjligheterna.

Video ökar kraftigt hur länge besökare stannar kvar på en sida.

Se vad vi skapat för Tradera, Bravida och Electrolux.