Ci har bäst löner i branschen

I förra veckan kom UC:s branschrapport. Återigen visar Content Innovation starka resultat. Men vad är vi mest stolta över? Våra höga personalkostnader såklart!

Varje år sammanställer UC en branschrapport för contentbyråer där cirka 40 byråer jämförs. Den senaste släpptes i förra veckan och givetvis slängde vi oss hungrigt över den! 

Särskilt stolta är vi över förstaplatsen för Personalkostnader per anställd, som visar att vi ligger på en väldigt bra nivå när det gäller lön och andra förmåner.

”Det är delvis ett resultat av att vi har senior personal. Men vi har även, enligt oss, de mest talangfulla medarbetarna i branschen som förtjänar hög lön och andra starka förmåner som lång semester och höga pensionsavsättningar. Vi lägger stor vikt vid att vara en uppmuntrande och generös arbetsplats – så det är inga konstigheter för oss.”

Helena Distner, byråchef

Trots de höga personalkostnaderna levererar Ci en av branschen högsta vinstmarginaler, som 2019 landade på 17,6 procent.

Men vd Per Boström – hur blir 2020?

”Än så länge ser det bra ut! Ci har faktiskt varken behövt permittera eller varsla under den här tuffa våren. Än så länge har omsättningen faktiskt ökat jämfört med föregående år, men vi ser ett visst tapp i resultatet.”