fbpx

Content Innovation tar hem storkund

Content Innovation landar nytt stort uppdrag då Gothia Kompetens väljer att outsourca sin tidningsproduktion. ”Vi är väldigt glada över att få möjligheten att utveckla Gothia Kompetens redaktionella produktioner inom förskola, skola och äldreomsorg – det är ju några av livets viktigaste områden”, säger byråchef Helena Distner.

Gothia Kompetens, som nyligen bytte namn från Gothia Fortbildning, driver kompetensutveckling inom förskola, skola, vård och omsorg och är en del av mediekoncernen Berling Media. I produktportföljen finns böcker, tidningar, konferenser och mycket mer. Från och med januari i år väljer koncernen att lägga produktionen av tidningarna Grundskoletidningen, Förskoletidningen, Tidningen Äldreomsorg och Tidskriften Elevhälsa utanför det egna huset.

Under hösten har man gått igenom möten och pitcher med ett antal redaktionella utvecklare – och till sist landade valet på Content Innovation. Ci kommer stå för produktionen – från idé till tryck i samråd med affärsområdesansvariga på Gothia Kompetens.

”Efter mycket grundläggande research från vår sida och av Ci genomförd pitch föll sig beslutet väldigt naturligt. Ci har en fantastisk förmåga att sätta sig in i vårt behov som kund. De har spetskompetens i tidning och journalistik kombinerat med en djup förståelse för våra produkter och våra målgrupper. Vi ser mycket fram emot vårt samarbete och är övertygade om att deras kreativitet och digitala kompetens kan ta oss till nya nivåer både i såväl förpackning som i marknadsföring, vilket krävs på dagens marknad.”

Bo Westerdahl, vd Gothia Kompetens

I och med det nya uppdraget anställer Ci redaktören Maria Lannvik Duregård som har en gedigen bakgrund inom skoljournalistiken. Hon har arbetat med flera av Lärarförbundets tidningar, som Lärarnas tidning, Pedagogiska magasinet och Alfa, samt på UR. Maria är lärare i botten.

– Vi är väldigt glada för möjligheten att ta över Gothia Kompetens redaktionella tidningar inom förskola, skola och äldreomsorg – det är ju några av livets viktigaste områden, säger Helena Distner, byråchef på Content Innovation. Nu ser vi fram emot att vässa produkterna ytterligare samt stötta Gothia Kompetens i deras digitala förflyttning. 

Teamet på Ci kommer bestå av:
Redaktörer: Maria Lannvik Duregård och Karin Södergren
Formgivare: Christian Sabe och Erik Westin
Kundansvarig: Per Boström
Strateg: Helena Distner

Även Dagens Media rapporterar om samarbetet.