fbpx

Språktidningen får internationell utmärkelse

För 13 år sedan bestämde sig publicisten Patrik Hadenius för att göra en tidning om ... språk. Cis Per Boström hoppade på tåget och tog fram formkoncept – och the rest is (tidnings)historia. Nu har Språktidningen prisats i European Publishing Awards i kategorin Special Interest.

Inte kunde man väl tro att en så pass nischad tidning skulle klara sig under år av vikande försäljningssiffror. Men jovisst! I dag görs tidningen av Cis fantastiska formgivare Agnes Dunder och Lisa Sigebrand. Chefredaktör är Anders Svensson och redaktör Maria Arnstad.

Språktidningen blev tidigt en trendsetter med sitt lilla format och lättillgängliga och lekfulla formspråk.

”När man sätter formen för Språktidningen räcker det inte med att tänka utanför boxen, man måste helt enkelt slå läger utanför den. Det går inte att följa några mallar när man ska beskriva något så abstrakt som språk. Ledordet för formen har alltid varit att att tidningen ska vara kul och med den här fina utmärkelsen är det så klart extra roligt att gå till jobbet.”

Agnes Dunder, AD, Content Innovation

Språktidningen ges ut av Vetenskapsmedia som även ger ut bland andra Modern psykologi, Populär arkeologi, Kemisk tidskrift och Skolporten. Även för dessa titlar står Content Innovation för form.