fbpx
M Sverige

Så gjorde vi mobilitet till en fråga för hela familjen

M Sverige – tidigare Motormännen – gav 2017 Ci uppdraget att se över kommunikationen till sina medlemmar. Navet i detta var förstås tidningen Motor – Sveriges största biltidning. 

M Sverige har haft en medlemsskara med majoritet av äldre män och behövde hitta ett tilltal som inkluderade hela familjen på ett nytt sätt. 

Organisationen vill nu vara ett mötesplats för hela familjen och fokusera på en hållbar, säker och tillgänglig mobilitet i samhället. Men hur skapar vi stories kring detta? 

Tidningen har fått ett helt nytt tilltal. Vi gräver fortfarande fram orättvisor och säkerhetsaspekter i branschen, men framför allt skapar innehållet från M Sverige körglädje och inspiration för sina följare. Vi vågar förklara allt från hur du backar med släp till vilka faktorer du ska väga in vid ett elbilsköp. Vi jämför bilar och barnstolar men tipsar också om drömresorna på fyra hjul genom Europa. Inte sällan är det två vuxna och barn som är ute och upptäcker världen för vår räkning och hittar vinklar på resmålen som inkluderar fler. 

Många av våra nya läsare fångar vi upp genom riktade poster på Facebook och Instagram, främst då genom video. 

CONTENTSTRATEGI
KONCEPTUTVECKLING
MAGASIN
SOCIALA KANALER
VIDEO
Johan Åberg
Byråchef / kundansvarig
070–992 72 92
Mejla Johan

Familjen i fokus

Bilen är hela familjens ensak, vilket vi försöker ta fasta på när M Sverige kommunicerar genom sina digitala kanaler och sin tidning Motor.

Chefredaktör Erik Trulsson provkör och testar spännande bilnyheter.

Resultaten

Hela 52 minuter är den genomsnittliga lästiden bland läsarna. 

Nöjd kund index NKI för tidningen är totalt sätt 79. Noterbat är att kvinnor är ännu nöjdare – 82!

Enligt Orvestos definition har Motor 92 % lojala läsare bland medlemmarna.

Så här skrev Sveriges Tidskrifter i sin nominering till Årets omgörning 2018: ”Äntligen en biltidning för hela familjen. Tidningen Motor har gjort en resa mot en bredare målgrupp. Redaktionen har lyckats med sin föryngring och breddning. Klimatfrågan, familjesemestern och bilglädjen speglas alla i det nya konceptet. Inriktningen är varm och instruktiv, formspråket vägledande och tydligt.”

Många artiklar ur tidningen blir också bra explainers för M Sveriges sociala kanaler. Här är ett sådant exempel.